Често задавани въпроси

1. Какви начини за плащане на сметките предоставяте?

  • Ние насърчаваме наши клиенти да използват онлайн начини на плащане чрез ДСК директ или ePay.bg, като можете да намерите ръководство в секция Online плащане. Също така може да платите вашата сметка на всяка каса на EasyPay.

2. Мога ли да си инсталирам сам телевизионната услуга?

  • Да, единственото което Ви е нужно да имате достъп до интернет и да следвате краткото ръководстово за инсталация намиращи се на адрес https://figo.fiber.bg

3. Не искам обвързващ договор, мога ли да Ви стана клиент?

  • Ние вярваме, че клиентите ни няма да имат нужда от заробващ договор, за да останат с нас. Договорите които подписваме само, за да изпълним изискванията на законите в Република България. Ние предлагаме на нашите клиенти само безсрочни, необвързващи договори, както и не задължаваме нашите клиенти да закупуват никакви устройства, а ги предоставяме срещу депозит.

4. Крайното-декодиращо устройство за телевизионната услуга може ли да работи без кабел до него?

  • Да, в повечето случай безжичната WiFi връзка е повече от достатъчна. В някой редки случай когато WiFi мрежата не е добре изградена или е на по-стара техноложия е възможно да се наложи връзка по кабел. Ако имате положен UTP/FTP кабел до телевизора е препоръчително да се ползва като допълнителна гаранция за безпроблемна работа.

5. Мога ли да местя крайното-декодиращо устройство за телевизионната услуга от един адрес на друг?

  • Да, стига адресите да са на територията на една община.

6. На колко устройства мога да имам инсталирана телевизионата услуга?

  • Максималният брой едновмененно активирани устройства е 4, т.е. сумата не може да превишава 4 на всички телевизори, КДУ/STB-та и мобилни устройства, на които е инсталирано приложението за гледане на интерактивна телевизия.

7. С какво е различна технологията FTTH GPON от всички останали оптични технологии?

  • Терминът „Оптика до …“ (англ. FTTx) се използва за да определи докъде стига оптичното влакно. При FTTH, x е за дома (англ. HOME). Само технологият FTTH PON гарантира на крайният клиент, че оптиката е по цялото трасе от доставчика на услуги до крайният потребител, както и че по линията между оператора и клиента няма нито едно устройство, което се захранва с електричество. При другите видове „Оптика до …“ (англ. FTTx), оптиката не е по цялото трасе до клиента. Вместо това, тя е до междинен възел в сградата или квартала. „Оптика до сгладата“ (англ. FTTB – fiber to the building) е технология при която оптичният кабел стига да сградат и от там по коаксиален или UTP кабел стига до крайният клиент, основна слабост на този вид технология, е че преди крайният клиент има активно оборудване, като комутатор (анг. switch) или нод (англ. node) захранващ се с ел. енергия. Цялата тази допълнителна комплексност води до неустойчивост при доставката на телекомуникационни услуги по време на силни метеорологични явления, като високи температури, силни грамотевични бури.